Speed Six genopstår efter 93 år

Speed 6

Bentley

Speed Six Continuation Serien debuterer på Goodwood
Den første nye Speed Six i 93 år får sin globale debut på dette års Goodwood Festival of Speed. Speed Six er den mest succesrige Bentley-racerbil nogensinde og betragtes som en af de vigtigste Bentleys i historien.

Den nyeste Speed Six – Car Zero – vil blive brugt i et udviklingsprogram bestående af holdbarhed i den virkelige verden og banebaserede tests, før de bliver bibeholdt af Bentley forud for bygningen af 12 kundebiler – som alle allerede er det.

Der er foretaget omfattende forskning for at sikre, at hele konstruktionen af Speed Six er korrekt og autentisk, med særligt fokus på specifikationen og opsætningen af de originale biler til 1930 24 Hours of Le Mans. Der er brugt så mange originale tegninger som muligt; med 80 % af originalerne fundet via WO Bentley Memorial Foundation. Tegningerne er blevet suppleret med originale mekanikers noter, der detaljerede ændringerne mellem 1929- og 1930-løbene, sammen med data taget fra 1930 Speed Six i Bentley Heritage Collection og en original 1930 Le Mans-racer, kendt som Old Number 3.

Den første kundebil begynder at bygge i oktober i år, og serien på 12 kundebiler skal stå færdig ved udgangen af 2025, hvor hver bil tager 10 måneder at færdiggøre.